Hammaslääkäriasema Mandibula

Käyntiosoite:

Tasalanaukio 3
Raisio

Soita:

02 - 4398 330

Saapumisohjeet:

Vastaanottomme sijaitsee Raision läpi kulkevien pääteiden risteyksessä. Omalla autolla saapuville, alueella on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa käytettävissä. Satakunnantietä/Raisiontietä kulkee myös linja-autoja tiheällä aikataululla. Naantalin, Kustavin ja Mynämäen suuntaan menevät bussit ajavat Raision läpi.

Juurihoidot

Kun hampaan ydin on vahingoittunut tai tulehtunut tai hammas on kuollut, se pyritään säilyttämään juurihoidon avulla. Hampaan ytimen ongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi reikiintyminen, liiallinen purentarasitus tai hammasta vahingoittavat tapaturmat. Vahingoittunut hammasydin ei useinkaan oireile särkemällä, joten juurihoidon tarve saatetaan havaita vasta röntgenkuvista. Hoito tehdään yleensä puudutuksessa ja se voi vaatia useamman hoitokerran.

Juurihoidon työvaiheet

Ensimmäisellä hoitokerralla hampaan kruunu avataan ja tulehtunut juuri puhdistetaan. Elävä hammas vaatii puudutuksen. Mikäli hammas on kuollut, voidaan bakteerimassa poistaa ilman puudutusta. Sen jälkeen juurikanavat desinfioidaan ja eristetään juuritäytteellä. Lopuksi hoidettu hammas suojataan laittamalla siihen paikka. 

Hoidon haasteet

Juurihoidon haasteena on kaikkien pienten juurikanavien löytäminen ja tehokas puhdistaminen. Hoidon onnistumisprosentti yksittäisen hampaan infektion hoitamisessa, tai sen ennaltaehkäisyssä, on kuitenkin erittäin hyvä. Joskus huonokuntoinen hammas on järkevämpää poistaa ja korvata esimerkiksi hammasimplantilla, kuin koittaa väkisin säilyttää se.

Ennaltaehkäise hammasytimen vauriot

Oireetonkin juurikanavainfektio on aikapommi, joka tulee hoitaa heti kun se havaitaan. Näin hammas pystytään todennäköisesti parantamaan ja säilyttämään. Juurihoitoa ei siis kannata lykätä. Paras keino välttää juurihoito on hampaiden hyvä perushoito kotona ja reikien ripeä hoidattaminen. Myös hampaita vaurioittava yönarskuttelu kannattaa estää purentakiskoilla ja urheiluvammat ennaltaehkäistä käyttämällä hammassuojia.